FEYZA PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA YAPAY ZEKA EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde ve ilgili tüm paydaşların etkin katılımıyla hazırlanan Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi 2021-2025 kapsamında çalışmalar hayata geçirilmektedir. Bu bağlamda Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce yapay zekâ uzmanı yetiştirmek ve öğretim programları çerçevesinde kılavuz kitap ve eğitim materyalleri hazırlanmış ve FEYZA Projesi hayata geçirilmiştir.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce başlatılan FEYZA (Fırsatları Artıran Eğitimde Yapay Zekâ) Projesi ile imam hatip okullarında görev yapan öğretmenlere yapay zekâ uygulamaları alanında eğitim verilerek, öğretmenlerin mesleki gelişimi desteklenecek; öğrencilere algoritmik düşünce ve yapay zekâ becerileri kazandırması planlanmıştır.

Öğrencilere disiplinler arası çalışmalar ile geleceğin mesleklerine hazırlamak, böylece topluma değer katan 21. Yüzyıl becerileriyle donanımlı bireyler yetiştirmek için FEYZA (Fırsatları Artıran Eğitimde Yapay Zeka ) Projesi uygulanacaktır.

"Medeniyetimizden feyz alıyoruz, geleceğe hazırlanıyoruz" sloganıyla yola çıkılan proje için Yomra Halk Eğitimi Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatih GÜNGÖR, okulumuz öğretmenlerine yönelik bir mahalli hizmetiçi eğitim başlatmıştır.

12 Şubat 2024'de aşlayan eğitimimiz 16 Şubat'ta başarılı bir şekkilde tamamlanmıştır.

5 gün süren eğitimde Yapay Zeka, Yapay Zeka Araçları, Makine Öğrenmesi, Yapay Zeka destekli Blok kodlama uygulamaları gibi bir çok konuda uygulamalı olarak eğitim verilmiştir.

FEYZA projesi kapsamında yapılan bu çalışma için, Müdürümüz Muhsin Duman, Fatih GÜNGÖR ve tüm katılımcılara iyi dileklerini iletmiştir.

23.02.2024 57

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024